A tanösvény a Tiszaörvényben levő Szabics kikötőből indul, és a Tiszavirág tanösvény része (ott már jártunk). Bemész a kikötőbe, veszel jegyet a Tiszavirágra, egy motorcsónak átvisz a Tisza túloldalára, és onnan indul a séta az ártéri erdőben, eddig minden a régi. Ami új, az a Pákász tanösvény, ami egy plusz kitérő az eddigi útvonalon: átvisz egy kisebb holtág túloldalára, majd egy kis erdős, lápos, sáros séta után vissza. Megtapasztalhatod, kipróbálhatod, milyen volt a pákászok élete a mocsaras területeken: vannak tájékoztató táblák, ki vannak téve eszközök, amiket használtak, kunyhó, amiben laktak. Kipróbálhatod, megfoghatod, bemehetsz a kunyhóba. Sulyom van kitéve egy kosárban, mellette tábla: fogd meg, de vigyázz, mert szúr. Nekünk nagyon bejött! 

gumicsizma.jpgElőször is, válassz egy szimpatikus gumicsizmát, és ugorj bele. A csizmák mellett van egy vizes vödör, benne autómosó kefe a tisztításhoz :)

pakasz_gyerek.jpg Egy kisebb holtágon kell átkelni. Ehhez adott egy csónak, meg egy kötél. A kötél fel van fűzve a holtág két partján egy-egy fára, a csónak meg a kötélre. Te húzod a kötelet, a kötél meg a csónakot.

hattyuk_kacsak.jpgA hattyúk, kacsák szerencsére nem túl félősek, egészen közel jöttek a csónakhoz.

bukdacsolo_bot.jpg Végy magadhoz bukdácsoló botot, hasznát fogod venni!

pakasz_lap.jpgUgyanis nyakig sárban, csúszós, lápos területen visz az út. Persze ez benne a legjobb :)

pallo.jpgA nagyon rázós helyeken pallókon lehet közlekedni.

erdoben.jpgSűrű erdőben, bedőlt fák között, már néha az volt az érzésünk, hogy letértünk az útról.

pakasz_csonak.jpg Az utolsó nagy sártenger után egy másik csónakon visszahúzhatod magad az eredeti útvonalra.

gobe.jpgA tanösvény végén a Göbe tavon rengeteg a tündérrózsa. Júni elején virágzanak, de most is volt még belőlük néhány.

gobe-csonakok.jpgA parton ki van téve pár halászcsónak, szabad felhasználásra. Lehet evezni, halakat bámulni, vagy csak csendben elmélkedni...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://100kaland.blog.hu/api/trackback/id/tr798928418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása