Hortobágy-Halastó vasútállomástól indultunk, innen kisvasúttal lehet kimenni a halastavak közé. Régen ezen a vasúton szállították a halat ki, most meg a turistákat be. A legnagyobb tóra, az Öreg-tóra kilátót, madármegfigyelő kunyhókat és pallókat építettek nemrég. Innen nagyon sok madár megfigyelhető. A vonaton utazó kísérő nem csak dísznek van, nagyon jól ismeri a tavak történetét, állat és növényvilágát. Van nála egy látcső, ezt felállítja az egyik kunyhóban, és megmutatja a szemközti sziget madarait.

Ha jót akarsz, akkor ne menj vissza a vonattal, maradj még! A tömeg visszamegy, csak néhány elvetemült marad. Meg a csend, és a nyugalom. Majd csak később, valamelyik délutáni járattal érdemes visszamenni, vagy akár gyalog. Legalább útközben közelebbről szemügyre veheted a bivalyokat is.

hortobagy1.jpg

 hortobagy2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://100kaland.blog.hu/api/trackback/id/tr676304610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása